keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Leijonanmetsästys

Aamulla heräsimme nokisina mutta elossa Williamsista. Pikaisen aamiaisen jälkeen ajatuksenamme oli suunnata kauppaan Hespen diet pepsi -vierotusoireiden taltuttamiseksi. Karen neuvoi lähimmäksi 7-Eleveniksi Phoenixissä 111 mailin päässä sijaitsevan myymälän, jolloin tajusimme olevamme todella keskellä erämaata. Onneksi 40 mailin päässä vielä syvemmällä erämaassa kanjonin liepeillä sijaitsee McDonald's Grand Canyon, joka pelastaa kaikki janoiset ja nälkäset retkeilijät.

Esitettyämme park rangereille liudan heidän mielestään typeriä kysymyksiä ja varustauduttuamme asianmukaisin eväin ja tarvikkein, lähdimme trekkaamaan South Kaibab -reitille kohti Cedar Ridgeä. Lukuun ottamatta muutamaa lähes kohtalokasta lenkkitossun lipeämistä ja putoamista 300-metrin syvyiseen rotkoon selvisimme kunnialla ja melko nopeasti määränpäähämme ihailemaan maisemia.

Iso kanjoni.

Kohti Cedar Ridgeä.
Cedar Ridgellä Päivikki sai uuden pienen ja karvaisen ystävän Oravaoravan. Oravaorava himoitsi Tupun keksiä ja yritti tunkeutua laukkuihimme niin innokkaasti, että hellyimme tarjoamaan sille suklaakeksiä anteliaasti. Kun palasimme kanjonin Visitor Centeriin meille selvisi, että villieläinten lähestyminen ja ruokkiminen on rangaistava teko. Visitor Centerillä olevan mainostaulun mukaan oravan lähestyessä tulisi perääntyä ja antaa oravalle tietä. Muussa tapauksessa orava voi purra sormen poikki ja itse joudut vankilaan (ilman sormea). Älkää siis kertoko park rangereille tästä rötöksestämme. Puolustukseksemme sanottakoon, että Oravaorava otti meihin erittäin aktiivisesti kontaktia Tupun inhoavista katseista huolimatta. Mielestämme meidät provosoitiin tähän rikokseen.

Päivikki laittomissa puuhissa.
Ridgellä.
Noustuamme Cedar Ridgeltä takaisin kanjonin reunalle tutustuimme Grand Canyon National Parkin alueeseen amerikkalaiseen tapaan yksityisautoillen. Iloksemme matkalla näimme leijonamainoksia ja olimmekin kamerat kuvausvalmiudessa seuraavat 10 mailia. Emme kuitenkaan nähneet vilaustakaan mistään kissaeläimistä. Olemme äärimmäisen pettyneitä tästä harhaanjohtavasta mainonnasta. Kenelleköhän tästä voisi valittaa?

Tällaista meille luvattiin.
Peura- ja antilooppimainonta sen kuin jatkui. Näitäkään luontokappaleita ei tienvarsilla näkynyt ja jouduimme viihdyttämään itseämme Lady Gagaa kuunnellen. Kun oikea taho löytyy, valitamme tästäkin.

Kaiken huipuksi näimme myös muulipeuramainoksia.
Koska jäimme ihailemaan kanjonia vielä auringonlaskun ajaksi, aloitimme nelipäiväisen paluumatkamme hieman aikataulusta jäljessä.

Tämän takia saatamme myöhästyä New Yorkin koneesta.
Päivän opetukset:
- Jos siellä ei ole vettä eikä bensaa, ei siellä ole myöskään ruokaa.
- Kanssakäyminen villieläinten kanssa on kiellettyä. Voit päästä eroon sormesta tai joutua vankilaan.
- Ajovalojen käyttö parantaa näkyvyyttä ajettaessa pimeällä.
- Williamsissa savuaa aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti